Παραλίες

Ορθή άμμος

Η Ορθή Άμμος είναι μια μαγευτική παραλία με ρηχά νερά και μεγάλους αμμόλοφους που σχηματίζονται στη περιοχή, από τους οποίους και πήρε το όνομά της. Κατατάσσεται δικαίως στις δέκα καλύτερες της Κρήτης! Βρίσκεται ανατολικά του Φραγκοκάστελλου και η πρόσβαση γίνεται είτε από τον παραλιακό χωματόδρομο που ξεκινά από το κάστρο, είτε από το δρόμο που πάει για Σκαλωτή, στρίβοντας δεξιά μετά το γήπεδο ή πιο μετά στην ταμπέλα 'Άμμος'. Για να κατεβείτε στην παραλία υπάρχουν τρεις τρόποι. Στα δυτικά υπάρχει ελικοειδές μονοπάτι, στο μέσον της παραλίας δίπλα σε ταβέρνα υπάρχει σκάλα και για τους πιο τολμηρούς ανατολικότερα κατευθείαν από τους αμμόλοφους! Ανατολικά και δυτικά υπάρχουν πηγές. Ψηλά γύρω από την παραλία υπάρχουν ταβέρνες και καταλύματα.

Λάκκοι

Στους Λάκκους θα βρείτε πολλαπλούς πανέμορφους συνεχόμενους κολπίσκους με άμμο, που χωρίζονται με πολύ μικρές βραχώδεις χερσονήσους. Η περιοχή είναι πολύ ήσυχη.  Η πρόσβαση γίνεται από το δρόμο του Φραγκοκάστελλου προς Σκαλωτή, πριν το χωριό δεξιά. Κατόπιν δύο δρόμοι κατεβαίνουν προς τους Λάκκους, που φτάνουν στα δύο άκρα της παραλίας και συνδέονται με χωματόδρομο. Στο ανατολικό άκρο υπάρχει γλίστρα για όσους θέλουν να ρίξουν το σκάφος τους. Η περιοχή ενδείκνυται για μάσκα! Υπάρχουν ταβερνάκια, καταλύματα και ένα μικρό μπαρ..

Αγ. Μαρίνα - Λιβάδα

Από την ίδια διακλάδωση συνεχίζοντας ανατολικά 2 περίπου χλμ., φτάνετε στο ανατολικότερο άκρο του δήμου μας, στην Αγ. Μαρίνα. Όμορφη ειδυλλιακή παραλία με άμμο και το ομώνυμο βυζαντινό εκκλησάκι, καθώς και ερείπια του λιμανιού της αρχαίας Απολλωνίας. Ανατολικά και δίπλα, βρίσκεται η μεγάλη παραλία Λιβάδα, με άμμο, βότσαλα και βράχια. Στο πίσω μέρος υπάρχουν χαρουπιές και αλμυρίκια. Επίσης υπάρχει ένα ταβερνάκι. Από εδώ φυγαδεύτηκε στην Αίγυπτο ο Γερμανός Στρατηγός Κράιπε, στις 12 Μαΐου του 1944. Ο Κράιπε ήταν διοικητής των χερσαίων δυνάμεων του "Φρουρίου Κρήτης" και απήχθη στο Ηράκλειο από δύο Βρετανούς αξιωματικούς και μια μικρή ομάδα Κρητικών. Η ιστορική αυτή απαγωγή έχει χαρακτηρισθεί ως ένα από τα δυσκολότερα και τολμηρότερα εγχειρήματα του Β’ Παγκόσμιου πολέμου που έκανε το Χίτλερ έξαλλο. Επίσης, εδώ προσάραζαν τα συμμαχικά υποβρύχια και αντιτορπιλικά, φέρνοντας εφόδια για τον αγώνα κατά των Γερμανών. 

 

*Οργανωμένες παραλίες. (Ομπρέλα– Ξαπλώστρα ) 

Αγ.Ρουμέλη, Μάρμαρα, Λύκος, Φοίνικας, Λουτρό, Γλυκά Νερά, Βρύση, Λιμάνι χώρας, Φυλακή, Κούτελος, Βάταλος, Φραγκοκάστελλο, Λάκκοι.

 

*Γυμνισμός

Για όσους από εσάς θα θέλατε να κάνετε γυμνισμό, μπορείτε στις ακόλουθες παραλίες:

Τρυπητή, Δώματα, Φουρνωτή, Καλόγερος, Αγ. Ρουμέλη (στην παραλία ανατολικά του χωριού), Αγ. Παύλος, Περιβολάκια-Τίμιος Σταυρός, Γλυκά Νερά, Αμμούδι-Αγ. Χαράλαμπος, Φυλακή, Ορθή Άμμος (στο βάθος της παραλίας ανατολικά), Αγ. Μαρίνα-Λιβάδα.   

 

επόμενο

Χάρτης Σφακίων

Mobile friendly