Παραλίες

Μάρμαρα ή Διαλισκάρι

Μικρή βοτσαλωτή παραλία στην έξοδο του φαραγγιού της Αράδαινας. Στη δυτική άκρη υπάρχουν θαλάσσιες σπηλιές, ιδανικές για μάσκα. Η περιοχή καλύπτεται από άσπρους λείους βράχους, όπου στην αρχαιότητα υπήρχε λατομείο μαρμάρων, εξού και το όνομά της. Η πρόσβαση γίνεται με τα πόδια από το φαράγγι ή με καραβάκι καθημερινά από το Λουτρό. Επίσης μπορείτε να πάτε με το αυτοκίνητο μέχρι τη διακλάδωση Λιβανιανών-Λύκου και από εκεί πεζοπορία 15'.  Υπάρχει καντίνα.

Λύκος

Βρίσκεται 3χλμ. από το χωριό Λιβανιανά με χωματόδρομο ή από τη θάλασσα με σκάφος. Η παραλία είναι οργανωμένη με χαλίκι και πλακούρες. Εδώ θα βρείτε ταβέρνα και δωμάτια. 

Φοίνικας

Ανατολικά του Λύκου στα 500μ. με ψιλό χαλίκι. Υπάρχουν δωμάτια και ταβέρνα, καθώς και μικρή προβλήτα σκαφών. Επίσης υπάρχει βυζαντινή εκκλησία του Χριστού με τοιχογραφίες. Απέχει 15' περπάτημα από το Λουτρό. Ο Λύκος και ο Φοίνικας ενδείκνυνται για ψαροντούφεκο, καθώς επίσης για ήσυχες και απόμερες διακοπές. 

Περιβολάκια - Τίμιος Σταυρός

Οι τρεις μικρές  παραλίες, βρίσκονται ανατολικά του Λουτρού, στο μονοπάτι προς Γλυκά Νερά. Είναι βοτσαλωτές με πέτρες. Από δυτικά συναντάμε πρώτα το μικρό περιβολάκι, κατόπιν το μεγάλο περιβολάκι και τέλος του Τιμίου Σταυρού. Η τελευταία πήρε το όνομά της, από το ομώνυμο εκκλησάκι που βρίσκεται ανατολικά και εορτάζει στις 14 Σεπτεμβρίου. Η πρόσβαση γίνεται με βάρκα ή με τα πόδια, 1.5χλμ. δυτικά του  Λουτρού, ή 1,5 ώρα από τη Χώρα Σφακίων.

Τρυπητής

Υπέροχη απομονωμένη παραλία, στην έξοδο του ομώνυμου άγριου φαραγγιού. Είναι μικρή, έχει βότσαλα, κρυστάλλινα νερά και είναι προσβάσιμη μόνο από τη θάλασσα. Υπάρχει νερό και το γραφικό εκκλησάκι του Αγ. Νικολάου. Οι κάθετοι βράχοι δημιουργούν σκιά. Απέχει 6 ναυτικά μίλια από Αγ. Ρουμέλη.

Πευκί

500μ. ανατολικά της Τρυπητής. Όμορφη και  βοτσαλωτή παραλία, στην οποία υπάρχει και χειμαδιό. 

Δώματα

Μαγευτική παραλία και μία από τις ομορφότερες της Κρήτης, αλλά και της Ελλάδος. Έχει μεγάλο μήκος και βρίσκεται στην έξοδο του επίσης άγριου φαραγγιού του Κλάδου. Τα πολλά πεύκα που βρίσκονται κοντά στη παραλία προσφέρουν φυσική σκιά και ένα ειδυλλιακό τοπίο, όπου μπορείτε να κατασκηνώσετε. Τα Δώματα πήραν το όνομά τους από την κλιμακωτή διάταξη των κροκαλοπαγών πετρωμάτων που θυμίζουν στέγες ή αλλιώς δώματα. Είναι προσβάσιμη μόνο από τη θάλασσα και απέχει 3 ναυτικά μίλια από Αγ. Ρουμέλη.

 

 

 

Χάρτης Σφακίων

Mobile friendly