Δραστηριότητες

Παρατήρηση άγριων πουλιών

Γνωρίστε τους μεγάλους γυπαετούς barbatus από κοντά και απολαύστε τις πτήσεις τους, στο παρατηρητήριο που βρίσκεται στην έξοδο του φαραγγιού του Μανικά, βόρεια του χωριού Σκαλωτή, καθώς και στην γέφυρα της Αράδαινας. Το θέαμα είναι εκπληκτικό!

Ιππασία

Απολαύστε διαδρομές στα μοναδικά τοπία του οροπεδίου Ασκύφου, στις πανέμορφες πεδιάδες και στα γραφικά μονοπάτια και νιώστε την έκρηξη των χρωμάτων της φύσης και των αρωμάτων. Στο Ασκύφου, λειτουργεί πλήρως εξοπλισμένο κέντρο ιππασίας, με τα μοναδικά Κρητικής ράτσας άλογα, τα γνωστά "Γεωργαλίδικα". Διαθέτει επίσης pony για τα μικρότερα παιδιά. Γνωρίστε τα άλογα και γευθείτε μία   εμπειρία μοναδική! Τηλ: +302825095455, +306942558866 

Πεζοπορεία - Ορειβασία

Μία από τις αγαπημένες δραστηριότητες των φίλων επισκεπτών μας! Σ' ένα τεράστιο σηματοδοτημένο δίκτυο πολλών χλμ., μεγάλες ή μικρές διαδρομές, θα σας χαρίσουν ιδιαίτερες στιγμές, γνωρίζοντας την μοναδική φύση των Σφακίων, με τις άπειρες ομορφιές της! Ανατρέξτε στο κεφάλαιο 'Διαδρομές'.

Ποδηλασία-ποδήλατο βουνού

Τα Λευκά Όρη είναι η πιο άγρια και η πιο εντυπωσιακή οροσειρά της Κρήτης που μπορεί να εκπληρώσει το όνειρο του κάθε ποδηλάτη. Το τοπίο καθώς και η δυσκολία των διαδρομών εναλλάσσονται συνεχώς, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον και την αδρεναλίνη σε υψηλά επίπεδα. Υπάρχουν δύο οργανωμένα κέντρα ποδηλασίας. Το ένα βρίσκεται στην Ανώπολη (Τηλ: +30-6977807805),  με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό και ένα μεγάλο δίκτυο χωμάτινων δρόμων. Επίσης διαθέτει όχημα για τη μετάβασή σας σε υψηλές διαδρομές. Το άλλο βρίσκεται στο Ασκύφου (Τηλ: +30-2825095455, +30-6942558866), πλήρως εξοπλισμένο και με επίσης μεγάλο και ποικίλο δίκτυο διαδρομών. Η ποδηλασία είναι ξεχωριστή σε κάθε ένα από τα δύο μέρη, αφού προσφέρουν διαφορετικές ομορφιές και εμπειρίες. Επίσης αν έχετε δικό σας ποδήλατο, ο κάμπος του Φραγκοκάστελλου είναι ιδανικός, με μεγάλο ασφαλτοστρωμένο δίκτυο, καθώς επίσης και με χωμάτινο αγροτικό, καθώς και όλη η έκταση του δήμου μας, εκτός των δυτικών παραλίων που προσεγγίζονται μόνο από θάλασσα.

Σκοποβολή

Δοκιμάστε τις σκοπευτικές σας ικανότητες σε ιδιωτικό σκοπευτήριο στο Ασκύφου, κάνοντας Skeet, Sporting Fitasc & Ball Trap.  Τηλ: +30-2825095455, +306942558866

 

Χάρτης Σφακίων

Mobile friendly